Rådet i Den europeiske sentralbanken (ECB) har på torsdagens rentemøte besluttet å holde sentralbankens signalrenter uendret.

Styringsrenten blir holdt uendret på 0,05 prosent. Den marginale innskuddsrenten holdes uendret på - 0,20 prosent, mens den marginale utlånsrenten er uendret på 0,30 prosent, skriver ECB i en pressemelding torsdag.

Klokken 14.30 torsdag avholdes det en pressekonferanse i forbindelse med beslutningen. Det er ventet at sentralbanksjef Mario Draghi på pressekonferansen vil avsløre mer hvordan de planlagte kvantitative lettelsene på 60 milliarder euro per måned skal fases inn i økonomien i eurosonen.

I forbindelse med rentemøtet i slutten av januar i år varslet sentralbanken at den skal gjøre oppkjøp av privat og statlig gjeld på 60 milliarder eur per måned frem til minst slutten av september 2016.

Les mer:

ECB skal kjøpe gjeld for 60 milliarder euro i måneden

ECB varsler tiltak

- Dette er siste forsøk  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.