Disse trøstens ord falt da hun åpnet Norsk olje og gass' årskonferanse i Oslo torsdag. Foran et stort bilde av en oljeplattform i solnedgang og ordet «Brytningstid» i krigstyper snakket hun om behovet for omstilling.

Hun viste til sin egen nyttårstale, der hun sa at toppunktet for næringen trolig er nådd, men understreket nå at den fortsatt vil være stor.

– Det vil være behov også for fossile energikilder også i fremtiden. Jeg har stor tro på at petroleums næringen vil komme styrket ut av omstillingen, sa hun.

Tro på fornybar energi

Hver tredje kvinne i Norge tror fornybar energi tar helt over for olje og gass før 2035.

Det viser en undersøkelse fra TNS Gallup, gjort i forbindelse med Norsk olje og gass' årskonferanse.

Mens 35 prosent av kvinnene tror at fornybar energi har utkonkurrert all fossil energi innen 20 år, mener kun 14 prosent av mennene det samme.

Over 40 prosent tror at olje og gass ikke lenger vil være viktig for norsk økonomi og velferd etter 2035.

– Det kan jo synes som om noen har lurt folket, og det er i alle fall ikke oss. Ingen av verdens energieksperter tror det grønne skiftet vil ta så kort tid som 20 år, tvert imot er anslagene et behov for omtrent en tredel olje og gass i energimiksen så sent som i 2050, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk olje og gass Tommy Hansen.

LES OGSÅ: Uendret rente i Storbritannia

Norwegian: «Nå starter nedtellingen, med en frist for NPU og Parat til klokken 15:00»

Uendret rente i eurosonen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.