Norwegian stiger 5,0 prosent torsdag og er dermed mest opp av aksjene med høy omsetning på Oslo Børs.

Selskapet har nå gitt NPU og Parat en siste mulighet til å komme til forhandlingsbordet med frist til klokken 15:00.

Norwegian sier til TDN Finans at de ikke ønsker å kommentere hva som eventuelt vil skje dersom NPU og Parat ikke vil komme til forhandlingsbordet innen fristen.

- Det får vi eventuelt komme tilbake til, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til TDN Finans.

Norwegian la torsdag morgen frem trafikktall for februar som viste en kabinfaktoren på 84,8 prosent i februar, opp 5,5 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i 2014.

Svakere trafikktall

Trafikktallene for februar var noe svakere enn det DNB Markets-analytiker Haakon Aschehoug ventet. Han mener en høyere enn ventet kabinfaktor ikke oppveide at yield-utviklingen var svakere enn ventet.

Norwegian rapporterte en nedgang i yielden på tre prosent over året, mot DNB Markets' forventing om en oppgang på to prosent. Selskapets enhetsinntekt (RASK) steg tre prosent på årsbasis, mot meglerhusets estimerte vekst på seks prosent.

DNB Markets gjentar imidlertid sin kjøpsanbefaling på Norwegian med kursmål 330 kroner.

«All oppmerksomhet er fokusert på Norwegians pågående pilotstreik for øyeblikket. Vi forventer at fokuset skifter til den bedre underliggende utviklingen når streiken er over. Februar-tallene var noe svakere enn våre forventninger, men RASK steg med den raskeste takten på nesten to år. Norwegian er for tiden attraktivt verdsatt i vårt syn», skriver Aschehoug i oppdateringen.

Bestillingsfall

Norwegian opplyser at på grunn av streiken blant skandinaviske piloter organisert i Parat/NPU opplever Norwegian et fall i antall bestillinger for mars, spesielt på innenlandsrutene med kort reisehorisont.

- Vi har hatt en god start på 2015, helt til vi fikk pilotstreiken som vi nå ser begynner å påvirke trafikktallene. Det er en svært beklagelig situasjon. Selv om trafikken går tilnærmet normalt på langdistanse og fra våre baser utenfor Skandinavia vil streiken likevel påvirke hele selskapet, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en kommentar.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 1,18 prosent til 616,4 poeng, omsatt for 2,2 milliarder kroner.

 

LES OGSÅ: Vollviks Ludo betalte seg ut av konkurskrav

– Ingen solnedgang for olje og gass ennå

Uendret rente i eurosonen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.