Ordningen med boplikt og borett i tjenestebolig skulle sikre rekrutteringen til presteyrket. Prestene har hatt en fast husleie på 3.686 kroner i måneden, uten å ha blitt fordelsbeskattet.

For å avvikle ordningen, krevde prestenes foreninger økonomisk kompensasjon, skriver Vårt Land. Nå er de enige om en avvikling av boplikten.

– I et moderne samfunn trenger vi andre løsninger enn boplikt for å sikre en landsdekkende prestetjeneste, sier kulturminister Thorhild Widvey (H).

Prester som ønsker det, kan fortsette å bo i tjenesteboligen. Husleien vil være den samme som før, men vanlige skatteregler må følges etter avviklingen av boplikten 1. september.

Les også:

- Holder på med betydelige forandringer
Norwegian etablerer nye pilotselskaper i Skandinavia (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.