Den internasjonale flygerorganisasjonen IFALPA ber alle piloter om ikke å stille opp for å hjelpe Norwegian mens streiken pågår.

Foreningens visepresident, sørafrikanske Fanie Coetzee, kommer med oppfordringen i et brev til alle forbundets medlemsorganisasjoner rundt om i verden. I brevet ber han alle avstå fra å hjelpe Norwegian med å få leid fly og mannskap, skriver Aftenposten.

– Antallet piloter uten fast ansettelse i et flyselskap er økende, og Norwegian utnytter dette ved å sende piloter på løse kontrakter inn i konfliktområdet Skandinavia. Selv om Norwegian Pilot Union ikke er en medlemsorganisasjon, har flere av deres piloter valgt å være medlemmer hos Norsk Flygerforbund, skriver Coetzee.

Flygerne i Norwegian hadde fra før bedt IFALPA om å svarteliste flygere som bidrar til streikebryteri. Det var Svensk Pilotförening som sendte forespørselen til organisasjonen, opplyste Parat.

Halvor Vatnar, leder i Norwegian Pilots Union, har også sendt henstillinger til transportarbeiderorganisasjonene NTF, ETF og ITF.

Flere utenlandske flygerforbund har gitt uttrykk for støtte til Norwegian-flygernes krav.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Pilotene klare for å diskutere reelt innhold



Bakkeansatte på Sola permittert


Pilotstreiken fortsetter - nesten alle innenriksflygninger innstilles fredag