Finansminister Siv Jensen sendte i morges et brev til finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen der hun ber ham vurdere tiltak som kan "bidra til å dempe veksten i boligpriser og kredittveksten i den norske husholdningssektoren".

Senioranalytiker Kjersti Haugland i DNB Markets mener brevet vil gjøre det enda lettere for sentralbanksjef Øystein Olsen å kutte styringsrenten.

Hun viser til at Baltzersen har fått frist til mandag 16. mars med å svare. Rentemøtet er tre dager senere.

"Dette understøtter vårt syn om et rentekutt i mars, ettersom det kan bidra til å redusere Norges Banks frykt for oppbygging av finansielle ubalanser", skiver Haugland i en markedsoppdatering.

Allerede før brevet fra Jensen var Haugland, i likhet med de fleste analytikere, klar på at det ligger an til rentekutt om snaue to uker.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.