Det var på NRKs Politisk kvarter i morges at LO-lederen brukte argumentene som ofte er hørt av bedriftsledere når de har blitt angrepet for et lønnsnivå skyhøyt over arbeidernes. Som DN skriver i dag tjener Gerd Kristiansen mer enn statsministeren og tre ganger så mye som snittet i Norge.

- Hvorfor er det riktig at du som LO-leder har en så god lønn? spør NRKs reporter.

- Vi tjener godt i LO, det gjør vi. Men det blir urimelig å sammenligne med medlemsmassen, sier Kristiansen.

- Er det vanskelig for deg å snakke om at medlemmene må godta et moderat oppgjør når du selv har ei så god lønn?

- Nei, det er ikke vanskelig. Jeg skal vise akkurat den samme moderasjonen, men det å sammenligne lederlønninger med ansattelønninger…selv om vi skal være glad for at vi har en sammenpresset lønnsstruktur i landet vårt, er den ikke så sammenpresset at vi har flat lønn og jeg håper heller ikke at vi kommer dit. Jeg sitter med ansvaret for en organisasjon med blant annet over 200 ansatte, jeg er unntatt arbeidsmiljøloven, har ingen overtidsgodtgjøring så hvis du regner timelønn kommer du ganske langt ned, sier Kristiansen.

"Et minneverdig radioøyeblikk", tvitret Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland umiddelbart.

- Hvorfor minneverdig?

- Den argumentasjonen LO-lederen brukte for å forsvare egen lederlønn i politisk kvarter i dag, er en ganske annen enn den LO normalt pleier å bruke når det er snakk om lederlønninger. Hun hørtes ut som en hvilken som helst næringslivsleder som forsvarer sin egen lønn. Gerd Kristiansen leder Norges største og viktigste fagforening med et betydelig samfunnsansvar, og jeg har ingen problemer med at LO lønner henne godt, sier Berger Røsland til DN.

 

Les også: Lakseskrell for Fredriksen

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.