Detaljomsetningen utenom kjøretøy økte med 0,9 prosent i februar, viser den sesongjusterte volumindeksen som Statistisk sentralbyrå (SSB) la frem fredag.

På forhånd var det ventet en oppgang på 0,6 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

«De fleste bransjene hadde en økning i omsetningsvolumet fra januar til februar i år. Salg via internett og salg på bensinstasjoner bidro særlig til økningen. Butikker med salg av tekstiler og utstyrsvarer, byggevarer, elektriske husholdningsapparater og innredningsartikler bidro også til økningen fra januar til februar i år», skriver SSB i en melding fredag

«Dagligvarebutikkene og butikker med salg av telekommunikasjonsutstyr og audio- og videoutstyr hadde derimot en nedgang i omsetningsvolumet», skriver SSB.

Virkedagskorrigerte tall viser at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene økte med 2,0 prosent i perioden desember 2014  til februar 2015 sammenlignet med samme tremånedersperiode i 2013/2014.

Les også:

Litt flere arbeidsledige

Låneveksten faller tilbake  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.