Sykehuset som behandlet Germanwings-pilot Andreas Lubitz, avviser at 28-åringen ble behandlet for depresjon.

De som etterforsker omstendighetene rundt det styrtede Germanwings-flyet, har funnet dokumenter i leiligheten til andreflygeren som tyder på at han skjulte en sykdom for arbeidsgiveren. Av hensyn til taushetsplikten vil ikke tysk påtalemyndighet si hva slags sykdom det er snakk om, men tyske medier spekulerer på om piloten led av depresjon. Det blir avvist av sykehuset i Düsseldorf.

- Påstandene om at Andreas Lubitz ble behandlet for depresjon, medfører ikke riktighet, sier en talskvinne for universitetssykehuset i byen.

Hun bekrefter derimot at Lubitz møtte til behandling i februar i år. Pilotens siste legebesøk var 10. mars.

Det antas at andrepiloten stengte kapteinen på tirsdagens flyging mellom Düsseldorf og Barcelona ute fra cockpiten, før han styrtet flyet med vilje. Hjemme hos Lubitz skal det ha blitt funnet ødelagte sykmeldinger - der den ene fortsatt gjaldt den dagen flyet styrtet.

Alle de 150 ombord mistet livet i styrten i Frankrike.

Les også: Fant opprevet sykemelding hjemme hos flygeren

Avis: Annenpiloten var uegnet til å fly i perioder

- Piloter testes ikke psykologisk  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.