Minst 15 sivile ble drept da krigsfly fra den saudiledede koalisjonen traff boliger i nærheten av en kontrollpost i Jemen natt til tirsdag.

I løpet av natten gjennomførte flyene angrep mot en rekke mål over hele landet, deriblant i Houthi-militsens nordlige bastion Saada, hovedstaden Sana og den sentrale Ibb-provinsen. Angrepene beskrives som de kraftigste siden offensiven startet i forrige uke.

Himmelen lyste opp da flyene traff et rakettlager i fjellene over hovedstaden.

– Sana har gjennomgått et døgn med terror. Bombing har pågått siden morgentimene mandag til i dag tidlig, sa Assem al-Sabri, en 28-årig innbygger, til nyhetsbyrået AFP.

– Vi kunne ikke sove på grunn av alle eksplosjonene, la han til.

Sivile tap

I Ibb-provinsen ble minst 20 opprørere drept da krigsflyene bombet et av militsens kontrollpunkter. I tillegg ble 15 sivile drept og titalls såret da flyene med en feiltakelse traff boliger i nærheten, ifølge en representant for lokale myndigheter.

Luftangrepene som startet torsdag i forrige uke, er ment å stoppe Houthi-militsens framrykning i Jemen, og skal presse dem og tidligere president Ali Abdullah Saleh til forhandlingsbordet.

Houthi-styrkene har nærmet seg de sørlige byen Aden, den siste storbyen som fortsatt er under kontroll av president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Natt til tirsdag utspilte det seg harde kamper i og rundt byen, og ti av presidentens soldater ble drept, ifølge øyevitner.

– Stopper ikke

Den saudiledede offensiven mot Houthi-militsen fortsetter til Jemen er stabilt, uttalte Saudi-Arabias utenriksminister Saud al-Faisal tirsdag.

– Det er ikke vi som ber om krig. Men dersom noen slår på krigstromma, er vi klare for det, sa han til det saudiarabiske Shura-rådet, ifølge rådets Twitter-konto.

– Operasjonen vil fortsette å forsvare det legitime styret i Jemen helt til målene er nådd, og landet igjen er sikkert, stabilt og forent, la han til.

Krigshandlingene har fått en rekke land til å evakuere sine borgere i landet. Kina har hentet 571 personer ut med to marinefartøyer. India jobber med å evakuere om lag 4.000 indere som befinner seg i landet.

Tirsdag meldte det norske oljeselskapet DNO at de stanser oljeproduksjonen i Jemen. Tidligere har alle selskapets utenlandske ansatte blitt flyttet til Dubai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Tre faktorer som vil senke gullprisen

Ønsker økt beskatning på sekundærbolig

Tesla-sjefen varslet nytt produkt på Twitter