H8 er B&O-konsernets første hodetelefoner med aktiv støyreduksjon. I tillegg er de trådløse. Modellen fås i to farger, som har fått navnene «Argilla Bright» og «Gray Hazel», men kunne like lett kalles «Caffe Latte» og «Nougat». Hodetelefonen er et studie i diskré luksus: Øreklokker og hodebøyle i børstet aluminium, okselær på hodebøylen og bløtt lammeskinn på øreklokkene.

Knappeløs betjening

Det innebygde batteriet lades ved hjelp av en microUSB-kabel, og hvis man vil spare på strømmen eller bruke H8 om bord i et fly, kan man koble til den medfølgende minijack-kabelen. Betjeningen skjer med fingerbevegelser på høyre øreklokke. Det er ingen synlige knapper, i stedet er hele overflaten berøringsfølsom.

Lydmessig har H8 en forholdsvis nøytral lyd som heller mot det varme. Bassen er solid. Ikke overveldende som i et par klubb-hodetelefoner (den er tross alt myntet på et pent og veletablert publikum). Men det er nok fundament til at det rocker.

H8 har også meget effektiv støydemping, og den utfører sin oppgave til perfeksjon ved å gi ro i støyende omgivelser, hvor musikklytting ville vært umulig. Men en del av åpenheten, spesielt i mellomtonen, går tapt når støydempingen skrus på. Lydbildet blir generelt sett mindre, og virker noe innelukket. Impulsgjengivelsen i bassen lider også under behandlingen. Begge deler er hørt bedre på for eksempel Bose QC20, som til gjengjeld ikke har samme tyngde i bassen eller bærekomfort.

H8 kommer i disse fargene.
H8 kommer i disse fargene. (Foto: B&O)
 

Konklusjon

B&O Play H8 er en lekker hodetelefon med den ypperste teknologi som B&O kan diske opp med. Resultatet er blitt en ekte premium hodetelefon som det er en fornøyelse å sette på hodet – og å bli sett med. Det er også en meget dyr hodetelefon som man kan tillate seg å stille høye krav til. Til hi-fi lytting bør man slå den meget effektive støydempingen av, og leve med at en stor del av prisen går til andre formål. Reiser du ofte med fly vil du til gjengjeld elske den roen som H8 kan levere. Og sammenlignet med prisen på flybilletter er H8 et ganske rimelig tilbehør.

Les hele testen av B&O BeoPlay H8 hos Lyd & Bilde.

Les hele testen av B&O BeoPlay H8 hos Lyd & Bilde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.