De fleste ser frem til de årlige lønnsjusteringene, men etter at LO og NHO ble enige om null i generelt tillegg i år må de fleste trolig belage seg på en svært lav lønnsøkning.

Men for noen går lønnsendringen til og med den gale veien.

Da de to selskapene Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane (FSF) og Møre og Romsdal Fylkesbåtar (MRF) ble fusjonert inn i Fjord1 i 2012 ble det samtidig inngått en intensjonsavtale om å jevne ut lønnsforskjellene siden de ansatte i MRF tjente mer enn i FSF, skriver adressa.no.

Hovedtillitsvalgt for de Fjord1-ansatte organisert i Norsk Sjømannsforbund, Terje Hals, sier til avisen at 250-300 blir berørt når de personlige tilleggene til de tidligere MRF-ansatte fjernes fra april.

«Sjokkert og lammet»

- Det er rundt 18 fartøy som blir berørt av dette. Det er variabelt hvor mye de ansatte går ned i lønn, det er fra null til 6000 kroner i personlige tillegg i måneden, sier Hals til adressa.no.

Hals sier ansatte er sjokkert og lammet over å måtte gå ned i lønn, særlig siden Fjord1 fikk et overskudd på 111 millioner kroner ifjor.

HR-direktør André Høyset i Fjord1 forsvarer kostnadskuttene og sier et overskudd på 111 millioner kroner ikke er godt nok for å gi en tilstrekkelig avkastning på egenkapitalen i selskapet. Han avviser overfor adressa.no også at noen går ned opptil 6000 kroner i måneden og sier de fleste er på et annet nivå.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Vil lage fergegigant

 

Går etter tallbråk i Fjord1