45-åringen ble ifjor sommer frikjent for kravet om 1,9 millioner kroner fra Santander Consumer Bank, som finansierte Steines kjøp av en Range Rover og en BMW fra det konkurs- og skandalerammede luksusbilselskapet Auto-Forum i Drammen  i 2011.

- Dette er dritkjipt, men uansett hvordan det går har jeg håp om at vi får satt et punktum snart, sa Tommy Steine til DN.no da rettssaken startet i juni.

Nå har Steine altså tapt ankesaken i lagmannsretten, og får bare 25 prosent prisavslag på gjelden, ifølge en pressemelding fra komikerens advokat.

Auto-Forum var utlånsagent for Santander, som krevde billånene innfridd selv om bilene Tommy Steine kjøpte forlengst var solgt og komikeren hadde inngått gjenkjøpsavtaler med Auto-Forum.

- Går man under overflaten på dommen, ser man retten ga Steine medhold på alt det vesentlige når det gjelder det det juridiske. Dommen er dermed – uten at det fremgår like tydelig av sluttresultatet – et viktig bidrag til å styrke forbrukervernet i den norske finanssektoren, sier advokat Jørgen Klaveness.

Han poengterer at Tommy Steine vurderer å anke saken inn for Høyesterett.

Bruktbilfirmaet Auto-Forum i Drammen, hvor Geir Bråthen var største eier, solgte en rekke ­luksus­biler med tilbakekjøpsavtaler som fremsto svært gunstige for kjøperne. Firmaet var låneagent for Santander Consumer Bank, som ­finansierte mange av bilkjøpene.

På kundelisten var en rekke kjendiser som komiker Tommy Steine, Madcon-duoen, skuespiller Aksel Hennie, fotballspiller John Arne Riise, komiker Morten Ramm og artistmanager Jan Fredrik Karlsen.

Auto-Forum ble slått konkurs i juli for snart to år siden, og det er fremmet krav for flere millioner kroner mot boet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.