Revisoren har trukket seg, tyske finansmyndigheter undersøker mulig kursmanipulasjon og Sveriges svar på Økokrim går bedriften etter i sømmene. Det lover ikke godt for Trig Social Media som ble notert på børsen i Frankfurt sist september, skriver Di.se.

Mandag ble det kjent at det verdensomspennende revisjonsselskapet PwC ikke vil gå god for regnskapet og derfor trekker seg fra oppdraget - bare ni dager for årsregnskapet skulle avlegges.

Selskapet Trig Social Media, som beskriver seg selv som en plattformleverandør for sosial medier, ble verdsatt til litt under 1,4 millliarder svenske kroner ved børsintroduksjonen 18. september ifjor.

Uklart antall brukere

PwC tør ikke gå god for hvor stor den eksisterende kundedatabasen er, noe som er svært avgjørende for verdsettelsen av selskaper innenfor sosiale medier. Revisjonsselskapet vil heller ikke attestere for at flere millioner nye brukere skal være på vei inn.

Trig skal selv aktivt ha brukt påstanden om at selskapet har mer enn tre millioner medlemmer, mens PwC i en melding skriver at "vår analyse har vist at selskapet har en veldig lav andel aktive medlemmer som genererer inntekter", skriver MCVUK.com.

Ifølge Di.se avfeier revisorgiganten Trigs medlemsdatabase som "en sammenstilling av epostadresser".

Det skal også være yt lån mellom Trig og selskapets toppsjef Philip Cook.

- Alvorlig

Revisorproblematikken skal ha fått svenske Økokrim, Ekobrottsmyndigheten til å starte undersøkelser.

- Det pågår en utredningen mot selskapet, men vi vet ikke anmeldelsen baserer seg på, sier Trigs styreleder Tony Norman til Di.

Samtidig graver det tyske finanstilsynet, Bafin, i påstander om kursmanipulasjon i selskapets aksje.

- Hva skal en aksjonær tro?

- Om jeg hadde vært aksjonær ville jeg selvsagt sett alvorlig på dette. Det totale bildet ser ikke bra ut, innrømmer styreleder Norman overfor Di.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.