Solberg startet sin tale til Høyres landsmøte med å minne om at ikke alle land er så privilegerte som Norge. Det medfører et ansvar for å hjelpe.

– Det gjelder ikke minst i den grufulle katastrofen som nå utspilles i Middelhavet. Det er viktig at flere land nå øker innsatsen, og at den samlede innsatsen er koordinert, sier Solberg og viser til skipet som Norge har tilbudt EUs grensekontrollbyrå Frontex i Middelhavet.

Statsministeren takker videre norsk skipsfarts innsats for båtflyktningene.

– Norge er en sjøfartsnasjon. I fjor reddet norske skip 5.000 flyktninger i Middelhavet. Dette går til hjertet av alle som jobber på sjøen, sier Solberg.

Se dokumentaren Under samme himmel

Dokumentar: «Under samme himmel»
På Afrikas nordkyst sitter Harouna og drømmer om Europa. I denne danske dokumentarfilmen møter vi menneskene som er villige til å risikere alt for et liv på den andre siden av Middelhavet.
55:59
Publisert:
 

Les også:
- Det er veldig lett å tjene penger
Norwegian risikerer politianmeldelse
Her er det oppdaget et gigantisk basseng med magma (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.