Verkene er laget av kjente norske kunstnere fra epoken 1930– 1970. Tangen, som har tjent milliarder på fondsforvaltning, sier han gir samlingen til hjembyen for å videreutvikle Kristiansand som et kulturelt knutepunkt.

– Dette er en fantastisk sjanse for byen, og vi er både stolte, ydmyke og veldig glade for å bli betrodd denne viktige og unike kunstsamlingen, sier ordfører Arvid Grundekjøn.

Tangen, som er 48 år gammel, har brukt 20 år på å bygge opp samlingen.

Les også: Norges ukjente milliardær

– Jeg er glad for å kunne gi noe fint tilbake til hjembyen min som er jeg så glad i, sier finansmannen, som samtidig lover å bidra med finansiering av et visningssted for kunsten.

Knut Forsberg, daglig leder ved Blomqvist Kunsthandel, betegner samlingen som den viktigste av norsk kunst fra perioden 1930– 1970. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.