Da Olav Thon for et drøyt år siden opprettet Olav Thon Stiftelsen skiftet eierskapet til et eiendomsimperium hender. Vips hadde den nyopprettede stiftelsen mer enn 25 milliarder i egenkapital.

Thon mener opprettelsen av stiftelsen var bra for engasjementet hos de ansatte i selskapene.

- Etter at stiftelsen ble etablert er det blitt en annen og mer positiv stemning. Jeg merker at ansatte i større grad ser mer på arbeidet som en samfunnsoppgave en de gjorde tidligere, sier Thon til Aftenposten.

Trond Mohn gir stadig bort millionverdier til gode formål. Han regnes kort og godt for Norges mest gavemilde.

- Det er som å glede seg over et godt stykke arbeid. Jeg blir litt stolt, litt glad og litt kry, vel vitende om at pengene er gått til en god sak, sier bergenseren.

Da Stiftelsestilsynet arrangerte konferanse for ulike stiftelser i Førde sist uke, var begge tilstede for å dele sine erfaringer. Interessen for stiftelser er økende, og skatteunndragelsesstempelet som tidligere heftet ved organisasjonsformen er falmende.

- Vi ser at det Mohn og Thon har gjort - og andre som Hans Rasmus Astrup med Astrup Fearnley Museet i Oslo - fører til større interesse for stiftelsesformen, sier Hans Jørgen Stang, leder i Stiftelsesforeningen til Aftenposten.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.