President Barack Obama benyttet anledningen til å tulle med presidentkandidat Hillary Clinton under den årlige middagen for politiske journalister i Det hvite hus, der spøk og skjemt alltid står på menyen.

Middagen for journalister, politikere og kjendiser er et av årets festligste høydepunkter for alle som jobber med politikk i Washington. Her legges politiske og andre uenigheter til side for en kveld, som derimot preges av humor.

Og den største humoristen av dem alle var Obama, som grep mikrofonen og konstaterte at mange amerikanere lever i en tid preget av usikkerhet for deretter å trekke fram partifelle Hillary Clinton som eksempel.

I bobil

– Jeg har en venn som bare for noen uker siden tjente millioner av dollar. Nå bor hun i en bobil i Iowa, sa Obama til stor latter fra salen.

Clinton begynte valgkampturneen sin i Iowa rett etter at hun kunngjorde at hun stiller som presidentkandidat.

Presidenten trakk også fram en av republikanerne som har kunngjort sitt presidentkandidatur, nemlig Tea Party-aktivisten Ted Cruz.

– Ted Cruz har sagt at det at han fornekter klimaendringer, har gjort ham lik Galileo. Men det er en dårlig sammenligning. Galileo mente at joden gikk rundt solen. Ted Cruz tror den går rundt Ted Cruz, sa Obama.

Gammel skrott

Men Obama, som nå har sittet som president i over seks år og som bare har drøye halvannet år igjen av sin siste periode, tullet også på egen bekostning. Blant annet trakk han fram hvor mye presidentgjerningen har eldet ham.

– Jeg ser så gammel ut nå at John Boehner (Republikaner og leder av Representantenes hus, journ.anm.) allerede har invitert Netanyahu til å tale i begravelsen min, sa han med henvisning til Israels statsminister. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.