Reportasjen, som ble publisert i januar, ble klaget inn til PFU av to lesere.

Kjernen i PFU-klagen er om avisens journalist Jonas Forsang har for tette bånd til miljøet og managementet rundt Eriksen, inkludert Forsangs venn og tidligere kollega Magnus Rønningen, som er Eriksens PR-rådgiver.

– Utvalget mener det ville vært positivt om avisa gjorde leserne oppmerksomme på forholdet mellom journalisten og bloggerens PR-ansvarlig, men det medfører i dette tilfellet ikke et presseetisk brudd, heter det i PFU-uttalelsen tirsdag, skriver Medier 24.

Allmenhetens representant, filosof Henrik Syse, mener det er en «grei side av journalistikken» at en som har vært utsatt for hardt mediekjør kan få snakke ut et sted:

- Den artikkelen vil isolert sett kunne oppfattes som et mikrofonstativ. Men det er nyttig for publikum å høre også den siden av saken, sier han ifølge Dagbladet.

PFU-representant og Vi Menn-redaktør Alexander Øystå mener at saken ikke er vanskelig etter å ha lest DNs redegjørelse:

- Påstandene om uetisk binding er ikke godtgjort. Da er ikke dette en fellelse, sier han ifølge Dagbladet.

Også utvalgets leder og VG-journalist Alf Bjarne Johnsen støtter konklusjonen om at avisen ikke skal felles for brudd på god presseskikk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.