SV vil slå hardt ned på diskriminering i utelivsbransjen og foreslår et prikksystem som kan ende med skjenkestopp.

Partiet vil at det skal bli mye lettere å miste skjenkebevillingen for utesteder ved brudd på alkoholloven og ønsker samtidig at diskriminering, enten på grunn av hudfarge eller funksjonshemning, skal ramme hardest, skriver Dagsavisen.

Helse- og sosialkomiteen på Stortinget legger torsdag fram sin innstilling til endringer i alkoholloven og regler for inndragning av bevilling. Forslaget innebærer to prikker for diskriminering, noe SV-leder Audun Lysbakken mener er altfor lite.

– Selv om diskriminering ikke er alkohollovens kjerneområde, mener vi dette undergraver diskriminering i utelivsbransjen som et alvorlig problem. Vi vet at det foregår diskriminering i det norske utelivet både på bakgrunn av hudfarge og funksjonsevne, og det er et større problem enn vi velger å tro, sier Lysbakken.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: KrF og regjeringen i strid om skjenkeregler

 
- Tre av fire utesteder bryter loven

Regjeringen skjerper kontroll med utestedene