- Dette er en sak som har ganske sterke paralleller til Erik Solérs skattesak som skal opp i Høyesterett. Tvisten knytter seg til investeringer i fotballklubben Start, sier advokat og partner i Wiersholm Arvid Aage Skaar.

Skaar representerer Ernst Ravnaas, som selv ikke vil kommentere striden mot Skatt øst på dette stadiet. Ravnaas var sammen med tidligere fotballspiller, fotballagent, investor og ekspertkommentator Erik Solér sørlandsklubbens rike onkler i perioden 2003 til 2008.

Duoen investerte og garanterte for tilsammen 25 millioner kroner i Start Toppfotball, ifølge en dom fra Borgarting lagmannsrett ifjor høst.

Til Høyesterett

I den dommen vant Erik Solér mot skattemyndighetene for andre gang, men Skatt øst anket og saken skal opp for Høyesterett i neste uke. Tvisten dreier seg om Solérs engasjement i eliteserielaget Start var å regne som næringsvirksomhet. Om dommen blir stående får den tidligere fotballproffen trekke fra 4,3 millioner kroner i skatt for 2008 etter å ha stilt som garantist for lån som endte opp i Start Toppfotball.

Skattekontoret hevder at Erik Solér ikke har drevet noen næringsvirksomhet og det samme konkluderte også skatteklagenemnda med da saken var på deres bord i 2012. Fotballprofilen Erik Solér Solér mener tapet han tok da han måtte innfri lånegarantien var en del av hans næringsvirksomhet.

Trakk seg ut i 2008

- Jeg håper de får lagt ballen død etter den runden her. Det har vart i fem år til nå, så det hadde vært greit å bli ferdig med det, sa Erik Solér til DN etter å ha vunnet i Oslo tingrett i mai 2013.

Det er satt av fire dager i desember til å behandle Ernst Ravnaas tvistesak mot Skatt øst. Statens prosessfullmektig Goud Helge Homme Fjellheim i advokatselskapet Haavind ønsker ikke å kommentere striden, som etter hva DN erfarer dreier seg om flere millioner kroner.

Erik Solér og Ernst Ravnaas trakk seg ut av Start Toppfotball i oktober 2008 etter at duoen ikke klarte å dekke opp kapitalbehovet som oppsto på grunn av store kostnadsoverskridelser knyttet til byggingen av fotballstadionet Sør Arena, ifølge fjorårets dom fra Borgarting lagmannsrett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.