SV-leder Audun Lysbakken advarer mot å la antallet kvoteflyktninger Norge skal ta imot, koke bort i politisk spill. Han holder fast på kravet om 10.000 syriske flyktninger.

– Jeg vil på det sterkeste advare KrF og Venstre mot å sette hensynet til Frp foran syriske kvoteflyktninger. Jeg vil også oppfordre Arbeiderpartiet til å holde på kravet 10.000, sier Lysbakken til Dagsavisen.

Arbeiderpartiet, SV, Venstre og Senterpartiet har vedtatt å ta imot 10.000 flyktninger over de to neste årene. KrF har landsmøte til helgen, og det er ventet at de vedtar det samme.

Drøftelser tirsdag

Frps landsmøte vedtok i helgen å si nei til 10.000. Høyre har ikke fattet et vedtak, men statsminister Erna Solberg har advart mot at dette er et for høyt tall.

Tirsdag møtes partiene på Stortinget for å drøfte muligheten for et kompromissforslag om situasjonen i Syria og i Middelhavet.

SV-lederen er hoderystende til at de andre partiene på Stortinget kan se ut til å gå bort ifra kravet om at Norge skal ta imot 10.000 syriske kvoteflyktninger i forhandlinger med regjeringen.

– Jeg ser ingen grunn til å fire på kravene som det er flertall for. At Frp, som står isolert i denne saken, skal få lov til å presse antallet betydelig ned, er helt meningsløst, sier Lysbakken.

 

Les også: Velgerne delt i synet på Syria-flyktninger

 

Tautrekking om Syria-flyktninger

  Kaller forslag om 10.000 syriske flyktninger useriøst

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.