DN skrev ifjor om næringslivslederen som i Larvik tingrett ble dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 20.000 kroner for å ha betalt vaskehjelpen svart i åtte år.

Men 47-åringen ble i desember frifunnet for medvirkning til skattesvik i Agder lagmannsrett etter at ektemannen hennes (49) forklarte seg for første gang i saken. Han fortalte at han både inngikk vaskeavtalen og betalte tjenestene kontant. Ektemannen har tidligere nektet å la seg avhøre og forklare seg i retten.

Påtalemyndigheten tok deretter ut tiltale mot ektemannen, og i forrige uke ble den 49-årige mangemillionæren dømt til samme straff som kona opprinnelig fikk, 30 dagers betinget fengsel og 20.000 kroner i bot, ifølge dommen fra Larvik tingrett.

- Dommen blir anket, sier forsvarer Steinar Sjølyst i en kort kommentar.

Advokat Sjølyst har forsvart begge ektefellene i retten. Politiadvokat Nina Aaskjær ønsker ikke å kommentere rettsavgjørelsen. Ektemannen erkjente ikke straffskyld i Larvik tingrett, men ønsket ikke å forklare seg. Hans frikjente kone nektet dessuten å vitne under henvisning til fritaksplikten.

Ifølge straffeprosessloven er siktedes ektefelle, slektninger i rett opp- eller nedstigende linje, søsken og like nær besvogrede fritatt for vitneplikt.

Ektemannen skal ha utbetalt inntil 200.000 kroner i kontanter til vaskehjelpen i perioden 2004 til 2012. Tre andre vaskekunder har vedtatt forelegg på mellom 3000 og 6000 kroner i sakskomplekset, og vaskehjelpen (50) ble selv dømt til fengsel i ett år og åtte måneder i 2013 for bedrageri og skattesvik.

50-åringen er dømt for å ha vasket svart mens hun samtidig mottok vel 2,2 millioner kroner i sykepenger, rehabiliteringsmidler og uførestønad fra Nav. Kvinnen ble også straffet for å ha stjålet sølvtøy fra tre av kundene sine, og det var tyveriene som satte politiet på sporet av de svarte vaskejobbene.

Les også:

Eksdirektører vitner mot eget selskap dnPlus  

Lunken til eget oljefondsstyre dnPlus

Halve ledelsen mangler i Nav dnPlus  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.