Marine Harvest-aksjen steg fra rett over 20 kroner høsten 2011 til toppen på 110 kroner i slutten av januar i år. Investorer som forble trofast til aksjen genererte altså en helt fantastisk avkastning i denne perioden. Aksjen steg nærmest uavbrutt i perioden og det skulle godt gjøres å tape penger på denne investeringen.

Men i slutten av januar skjedde det noe med driverne i denne aksjen. Mens aksjen frem til slutten av januar hadde steget uavbrutt i tre og et halvt år, har aksjen falt 12 prosent og nærmest uavbrutt siden da. Mye av fallet kan tilskrives fallende laksepriser.

Investorene som nå velger Marine Harvest må ha en rimelig sterk overbevisning om at nedgangsperioden ikke skal bli like lang som oppgangsperioden mellom 2011 og januar i år.

Pareto er blant disse, siden meglerhuset har aksjen i sin anbefalte portefølje for mai. Ingen av de andre porteføljene som DN dekker jevnlig i denne spalten, blant dem DNB Markets, Nordea Markets, Arctic Fund Management eller Swedbank har Marine Harvest-aksjen i porteføljen for mai.

 «Med den nåværende prisingen mener vi aksjen ikke er priset med en premie i forhold til sammenlignbare aksjer, slik vi mener aksjen burde være gitt Marine Harvests størrelse, integrasjon, diversifikasjon og utbyttepolitikk,» skrev Pareto i oppsummeringen av maiporteføljen.

Meglerhuset mener regjeringens melding om langsiktig vekst i sektoren gir et klarere bilde av en næring med lav vekst i flere år fremover, som etter Paretos syn vil lede til høyere inntjening og høyere multipler.

«Gitt disse sterke utsiktene for lakseindustrien mener vi at Marine Harvest er et godt bet i denne sektoren,» skriver Pareto som har kursmål 119 kroner på aksjen.

Det gir en oppside på over 20 prosent fra dagens kursnivå. Men så langt i mai har Pareto en negativ avkastning på Marine Harvest på 5,7 prosent.

Nordea Markets siste analyse på Marine Harvest ga et kursmål på 77 kroner og en salgsanbefaling.

 

 

 

   

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.