De nye Statoil sjefene
Se de nye Statoil-toppene fortelle om seg selv.
03:35
Publisert:
Bli bedre kjent med de nye Statoil-toppene, blant dem en oljeunge, en musikkelsker og en eksjournalist.

Irene Rummelhoff

Alder: 47

Stilling: Ny konserndirektør for «New Energy Solutions». Forlater stilling som letedirektør for norsk sokkel.

Bakgrunn: Irene Rummelhoff er den andre siddisen som kommer inn i konsernledelsen i Statoil. Selv betegner hun seg som en ekte oljeunge. Rummelhoffs avvæpnende og åpne stil er forfriskende i en konsernledelse der mange vokter sine ord med omhu. Sivilingeniøren Rummelhoff har som de andre nye i konsernledelsen gått gradene i selskapet. Hun har også fått med seg syv år utenlands. Hun var blant annet med i teamet som ledet oppkjøpet Brigham Exploration Company i 2011, en investering som siden er skrevet kraftig ned.

Torgrim Reitan

Torgrim Reitan, kjent for tildels frekke sokker, er utnevnt til konserndirektør for USA. Tidligere journalist Hans Jacob Hegge (til venstre) er ny konserndirektør for finans.
Torgrim Reitan, kjent for tildels frekke sokker, er utnevnt til konserndirektør for USA. Tidligere journalist Hans Jacob Hegge (til venstre) er ny konserndirektør for finans. (Foto: Tommy Ellingsen)
Alder: 46

Stilling: Ny konserndirektør for USA. Forlater stillingen som finansdirektør.

Bakgrunn: Torgrim Reitan seiler opp som Statoils nye wonderboy. I smarte dresser og med til dels frekke sokker har den alltid velkledde Reitan de siste årene reist verden rundt for å snakke om Statoils finanser og love fete utbytter. Nå skal han få den operative erfaringen han ikke har på cv-en som Statoils nye konserndirektør for USA-virksomheten. Det er disse milliardinvesteringene i skifergass- og skiferolje som Reitan oftest har fått tyn for i sine møter med analytikere og investorer. I siste kvartal skrev Statoil ned satsingen med over 40 milliarder kroner. Nå skal han få ansvaret for å rydde opp. Da er kanskje timingen god for Reitan, med eiendeler som er skrevet ned og oljeprisen på vei opp igjen.

Hans Jakob Hegge

Alder: 45

Stilling: Ny konserndirektør for finans. Forlater stillingen som sjef for Statoils drift i Nord-Norge.

Bakgrunn: Hans Jakob Hegge ble allerede kort tid etter avlagte studier på NHH pekt på som en kommende stjerne i Statoil. På NHH var han en flittig student. Fritiden kastet han heller ikke bort. Da jobbet han som journalist i lokalavisen hjemme. Men de tabloide vinklingene fra journalistikken er det ikke lett å få øye på i dag. Hegge er ikke den som sjokkerer med overraskende statements. Han fremstår som grundig og veloverveid og totalt blottet for sterke nordnorske kraftuttrykk. Det er trolig gode egenskaper når han nå skal møte pågående investorer og analytikere i verdens finansmetropoler. Nå tar Hegge med seg familien til Stavanger fra Harstad, der han har ledet Statoils virksomhet i nord. Holder med Liverpool.

Jens Økland

Fotballfan Jens Økland er ny konserndirektør for markedsføring, midtstrøm og prosessering.
Fotballfan Jens Økland er ny konserndirektør for markedsføring, midtstrøm og prosessering. (Foto: Tommy Ellingsen)
Alder: 45

Stilling: Ny konserndirektør for markedsføring, midtstrøm og prosessering. Forlater stilling som produksjonsdirektør for Åsgard-området.

Bakgrunn: Jens Økland har nesten hele sin Statoil-karriere jobbet med gass. Han har i en årrekke jobbet tett med «Mr. Gass» i Statoil, Rune Bjørnson. Det er ingen overraskelse for dem som kjenner Økland at han nå har tatt steget opp i Statoils konsernledelse. Han kommer fra stillingen som områdesjef for Åsgard. Det betød pendling fra Stjørdal til hjemmet på Stokka i Stavanger. Internasjonal erfaring har Økland fra USA der han ledet kontoret i Stamford. På fritiden er det familien, fotball og musikk som gjelder for Økland. Med Økland i konsernledelsen får Eldar Sætre en han kan diskutere Liverpools lagoppstilling med.

Anders Opedal

Anders Opedal er ny driftsdirektør.
Anders Opedal er ny driftsdirektør. (Foto: Tomas Alf Larsen)
Alder: 46

Stilling: Ny konserndirektør for drift fra 1. april. Forlot stilling som direktør for prosjekter i teknologi og boring.

Bakgrunn: Anders Opedal er også del av den nye garden som inntar konsernledelsen i Statoil. Han ble utnevnt til ny konserndirektør allerede i mars. Opedal er født i Bergen, men oppvokst i industrisamfunnet Sauda, noe som merkes både på dialekten og holdningen. Han er utdannet elektronikkingeniør i Trondheim og har jobbet for oljeservicegiganter som Schlumberger og Baker Hughes. Siden 1997 har Statoil vært basen, men han har fortsatt å jobbe tett med leverandørindustrien i flere roller.

Disse blir sittende:

Konsernsjef: Eldar Sætre (59)

Konserndirektør: Margareth Øvrum (57), teknologi, prosjekter og boring

Konserndirektør: John Knight (57), global strategi og forretningsutvikling

Konserndirektør: Arne Sigve Nylund (55), utvikling og produksjon norsk sokkel

Konserndirektør: Lars Christian Bacher (51), utvikling og produksjon internasjonalt

Konserndirektør: Tim Dodson (56), leting

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.