– Økende arbeidsledighet krever tiltak, men vi har også et øye for hva som skjer ute i kommunene, sa KrFs finanspolitiske talsperson Hans Olav Syversen etter det første forhandlingsmøtet i statsrådssalen på Stortinget tirsdag.

Sammen med Venstres Terje Breivik overleverte Syversen kravene fra samarbeidspartiene til Høyre og Fremskrittspartiet. Partene satt sammen en snau time før de gikk fra hverandre.

– Det er helt naturlig at arbeidsledigheten er blant det vi snakker om. Bildet i samfunnet nå er svikt i en del markeder og lavere investeringer, sier Høyres finanspolitiske talsperson Svein Flåtten til NTB.

Han mener regjeringens budsjettforslag er godt tilpasset den økonomiske situasjonen, men utelukker ikke nye tiltak som «stimulerer til investeringer og nye arbeidsplasser».

Partiene har som mål å bli enige om budsjettet innen en ukes tid.

(©NTB)

Les også:

Høyre-topp vil vrake barnetrygden  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.