Triksingen, som først ble avslørt i 2012, førte i forrige uke til at seks av verdens største banker ble ilagt bøter på 45 milliarder kroner.

Britiske Tom Hayes anklages for å ha manipulert rentene i interbankmarkedet fra slutten av 2007 til begynnelsen av 2013 for egen vinnings skyld. Flere andre meglere var involvert, men Hayes anses å ha vært lederen.

Ifølge britisk økokrim (Serious Fraud Office) løy han om renten som banken hans betalte for å låne penger, i et forsøk på å manipulere den overordnede Libor-renten.

– Hayes ønsket å tjene så mye penger han kunne, sa aktor Mukul Chawla under tirsdagens rettsmøte.

– Alle meglere ønsker å maksimere fortjenesten, men Hayes gjorde dette på uærlig vis. Han gjorde alt han kunne for å manipulerer bankrenten som er kjent som Libor. Motivet hans var grådighet, sa Chawla i den stappfulle rettssalen.

Hayes har erklært seg ikke skyldig. Briten har tidligere jobbet som megler for den sveitsiske banken UBS og amerikanske Citigroup. Rettssaken er ventet å vare i flere uker. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.