Onsdag ettermiddag rapporterte nyhetsbyrået Bloomberg at Hellas er i ferd med å utforme en avtale med kreditorene om en langsiktig løsning på landets gjeldsproblemer.

Kilden er en gresk tjenestemann som har bedt om å ikke bli navngitt.

Europakommisjonens visepresident Vladis Dombrovskis avviste imidlertid onsdag ettermiddag at en løsning er nært forestående.

- Vi er fremdeles ikke der. Vi jobber for å få til en enighet så fort som mulig, sa Dombrovskis til journalister i Brussel onsdag ettermiddag.

Ifølge den greske tjenestemannen skal avtaleforslaget blant annet inkludere reformer av det greske pensjonssystemet.

Landet har så langt i år klart å skrape sammen nok penger til å betale de løpende avdragene til Det internasjonale pengefondet IMF. Helt siden januar har landets myndigheter forhandlet med EU om en avtale for å få utbetalt de siste 7,2 milliarder euroene fra kriselånspakken fra EU, ECB og IMF.

5. juni forfaller nye 300 millioner euro i nok et gresk låneavdrag til IMF. Senere i måneden forfaller ytterligere 1,25 milliarder euro til betaling.

Regjeringen kan kanskje klare å skrape sammen penger til det første forfallet, men i markedene er troen svært liten på at at landet klarer den neste tilbakebetalingen.

Dagens rapporter om at en avtale nærmer seg førte derfor til umiddelbar opptur på børsen i Aten. Samleindeksen for aksjemarkedet i den greske hovedstaden endte opp 3,6 prosent. Samtidig falt renten på landets treårige statsobligasjoner med rundt et prosentpoeng, noe som er et uttrykk for at frykten for mislighold av gjelden er noe redusert.

Men til tross for rentefallet er renten på de treårige obligasjonene på skyhøye 23 prosent.

De store børsene i Europa steg også markert onsdag ettermiddag. I Tyskland endte Dax-indeksen opp 1,3 prosent, mens børsen i Paris steg i overkant av to prosent.

Les også:

Etter Hellas

Hellas vurderer gebyr på uttak i minibank

Ber kreditorene skjerpe seg  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.