Nesten seks av ti såkalte actionkamera som selges i verden kommer fra GoPro. De ikoniske kubeformede kameraene er å se på nesten hver sykkel- og skihjelm i Norge.

Nå ser det børsnoterte selskapet på veien videre og under Code-konferansen i Silicon Valley denne uken lettet de på sløret for hva som kommer.

Virtuell virkelighet

Slik ser prototypen av GoPros VR-kamera ut.
Slik ser prototypen av GoPros VR-kamera ut. (Foto: GoPro.)
Det første selskapet jobber med er et spesialstativ som kombinerer seks GoPro-kamera i en sfærisk form slik at man kan gjøre opptak til bruk i virtuell virkelighet.

- Da Facebook kjøpte Oculus var hansken kastet. Vi mobiliserte straks et initiativ for virtuell virkelighet, sier GoPro-sjef Nick Woodman, ifølge TechChrunch.

GoPro kjøpte tidligere i år et selskap kalt Kolor som spesialiserer seg på på virtuell virkelighet. Tanken er at GoPro-sfæren skal kunne brukes til å lage virtuelle miljøer man senere kan bevege seg rundt i.

Woodman sier at VR-produktet skal koste under 15.000 kroner, men at det i hovedsak vil være attraktivt for produksjonsselskaper og avanserte amatører.

Grunnlegger og sjef for GoPro, Nick Woodman tok selskapet på børs i juni 2014 med stor suksess. Foto:
Grunnlegger og sjef for GoPro, Nick Woodman tok selskapet på børs i juni 2014 med stor suksess. Foto: (Foto: Afp)
Egen drone

Private droner, eller quadkoptere, er blitt ganske populære blant forbrukere. Svært mange av kameraene som brukes til slike droner kommer fra Gopro.

- Det var naturlig for oss å tenke at siden vi allerede bidrar til vekst i salget av droner som tilbehørsleverandør er det nær nok vår kjernevirksomhet til at vi burde utvikle et eget produkt. Men vi vil fortsatt fungere med andre produkter også, sier Woodman.

Noen pris ble ikke nevnt, men planlagt lansering er andre halvår i 2016.

Les også:
Test av fem actionkamera
Flyr høyt med droner dnPlus (DN+)
  Nå skal det snø i 25 varmegrader
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.