Alle de fire ungdomspartiene på borgerlig side er enige om at det er på tide å innføre behovsprøving av barnetrygden.

– Vi mener husholdninger som tjener mer enn én million kroner samlet, ikke bør få barnetrygd, sier formann Atle Simonsen i Fremskrittspartiets ungdom (FpU) til Aftenposten.

Både FpU, Unge Høyre, Unge Venstre og Kristelig Folkepartis Ungdom mener at en form for behovsprøving av barnetrygden, der de med høyest inntekter mister trygd mens de med lave inntekter får mer enn i dag, er rette vei å gå.

Sparer pengene

En undersøkelse gjort av Ipsos MMI for DNB i 2012 viste at snaut halvparten av mottagerne av barnetrygd alltid – eller av og til – satte barnetrygdpengene inn på sparekonto. Foreldrene oppgir at pengene går til barnas bolig, førerkort eller utdanning.

– Barnetrygden ble ikke innført for å hjelpe velstående unger inn på boligmarkedet eller for at de skulle kunne kjøpe fin bil til 18-årsdagen, sier Simonsen.

Skurrer

Petter Haraldsen Haugland fra Unge Høyres sentralstyre er også av den oppfatning at ordningen bør komme dem som trenger pengene mest til gode.

– Barnetrygden bør være en ordning som sikrer at de som trenger den mest, også får mest, sier Haugland til NTB.

– Når rundt halvparten av dem som mottar barnetrygd sparer pengene, så er det noe som skurrer. Derfor bør vi isteden vri ordningen slik at familier med lav inntekt får mer, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Høyre-topp vil vrake barnetrygden

 
Fjern barnetrygden