Politiet i Zurich bekreftet fredag ettermiddag at de har mottatt en bombetrussel mot kongressen. Politiet rykket ut og delegatene ble sendt til lunsj mens undersøkelser ble foretatt.

Rundt klokken 13.30 skal politiet ha avsluttet sine undersøkelser og delegatene fikk gå inn i kongresshallen igjen.

Fifa-kongressen har alle øyne rettet mot seg etter at opptakten ble av de sjeldne. Onsdag raidet politiet kongresshotellet i forbindelse med to separate etterforskninger av korrupsjon og bestikkelser i Fifa.

Før bombetrusselen kjempet Fifa-president Sepp Blatter for å bli valgt for en femte periode. Selv om han ikke er blant de siktede i den amerikanske Fifa-etterforskningen, mener mange av de europeiske representantene at han, som president, må trekke seg.

- Lagånd

- Idag appellerer jeg til samhold og lagånd slik at vi kan bevege oss fremover sammen. Det er mulig det ikke er lett, men det er derfor vi idag må takle problemene som har blitt skapt, sa Blatter til delegatene.

Blatters eneste motkandidat er den jordanske prinsen Ali bin al-Hussein.

Storbritannias representant på kongressen, sjefen for Football Association (FA) Greg Dyke, har også tatt til orde for en europeisk boikott av fotball-VM 2018.

Vurdere å trekke seg

Torsdag gikk landets statsminister David Cameron ut og krevde Sepp Blatters avgang. Regjeringen ba samtidig lederen i det engelske fotballforbundet å vurdere å trekke seg fra Fifa. Noe som i praksis betyr at fremtidige VM går uten England.

Kulturminister Torhild Widvey (H) vil ikke gå like langt som Storbritannia.

- Vi aksepterer at idrettens organisasjoner er autonome. Vi har lang tradisjon i Norge for ikke å blande oss inn i idrettens valg, sier kulturminister Widvey.

Men hun mener det er et viktig valg som foregår i Zurich:

- Jeg forutsetter at norske idrettsorganisasjoner kjemper for rene verdier og mot korrupsjon, også internasjonalt. Jeg har stor forståelse for at norske idrettsledere ikke vil gjenvelge Blatter, sier Widvey.

I tillegg til britene er det krefter i det europeiske fotballforbundet Uefa som ønsker å distansere seg fra Fifa. Uefa-sjef Michel Platini har krevet at presidentvalget i Fifa utsettes, uten å få gjennomslag.

DN kommer tilbake med mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.