Det sto mellom Sepp Blatter og Prins Ali Bin Al Hussein.

Det har vært stor dramatikk de siste dagene og arrestasjon av en rekke Fifa-topper på kongresshotellet onsdag. I dag var det presidentvalg i Zürich:

Sepp Blatter fikk 133 stemmer mot 73 til Prins Ali Bin Al Hussein i første valgrunde. Han trengte 139 stemmer for å vinne, men etter at motkandidaten valgte å trekke seg fra andre valgrunde, er dermed Blatter gjenvalgt.

Etterlyser damer i Fifa

- Jeg ville bare takke dere alle. Jeg vil spesielt takke alle dere som var modige nok til å stemme meg, sa Prins Ali Bin Al Hussein til forsamlingen etter avstemningen.

Etterpå takket Sepp Blatter Fifa-folket:

- Takk for at dere har akseptert meg for de neste fire årene. Jeg skal ha kommandoen på denne Fifa-båten. Vi trenger flere kvinner i komiteen. Vi trenger damer. Gud, Allah, hvem som helst, de vil hjelpe oss å få Fifa tilbake. Og når mine fire år er over, skal Fifa være robust. Jeg liker dere. Jeg liker jobben min. Jeg er ikke perfekt. Ingen er perfekt, sa han.

Sepp Blatter har siden 1998 sittet som president i Fifa. Og til tross for massiv motstand mot ham, også fra Norges Fotballforbunds representanter og store deler av Det europeiske fotballforbundet (Uefa), var Blatter favoritt til å vinne valget mot Prins Ali Bin Al Hussein.

- Vi trenger ingen revolusjon

Før avstemningen startet ved 17-tiden, var begge kandidatene på talerstolen:

- Det kreves en sterk leder for å rydde opp i det rotet vi har havnet i. Jeg lover at jeg ikke skal gjemme meg når det går dårlig, men heller stå frem, være åpen og lytte til kritikk, sa Ali Bin Al Hussein, ifølge The Guardian, som har fulgt Fifa-kongressen live i dag.

Han fikk bare lunken applaus etter sitt innlegg, før det var Sepp Blatters tur:

- Vi trenger ingen revolusjon, men vi trenger alltid evolusjon. Jeg blir holdt ansvarlig for det som skjer nå. Ok, jeg tar på meg det ansvaret. Jeg skal fikse Fifa, sammen med dere. Jeg lover dette gjennom den kjærligheten jeg har for fotballen. Vårt Fifa, et sterkt Fifa, et vakkert Fifa, men jeg kan ikke gjøre det alene. Jeg trenger alle dere. Alt vi gjør og det vi skal gjøre i fremtiden må være basert på tillit, respekt og fair play, sa han i sin tale.

Ifølge The Guardian fikk Sepp Blatter mye større applaus etter sin tale enn sin motkandidat.

Hva gjør Uefa?

Valgets vinner vil bli sittende i fire år, fra 2015 til 2019. Da er sveitseren Sepp Blatter 83 år.

Så er spørsmålet hva Uefa velger å gjøre nå som Blatter har gått av med seieren:

- Hvis herr Blatter vinner, så vil Uefa møtes i Berlin for muligens å diskutere vår fremtidige relasjon med Fifa, sa Uefa-president Michel Platini på en pressekonferanse etter Uefas møte i forkant av kongressen.

Bombetrussel

Fifa-kongressen i Zürich har alle øyne rettet mot seg etter at opptakten ble av de sjeldne. Onsdag raidet politiet kongresshotellet i forbindelse med to separate etterforskninger av korrupsjon og bestikkelser i Fifa: Fifa-topper arrestert

Fredag ettermiddag bekreftet politiet at de hadde mottatt en bombetrussel mot kongressen. Politiet rykket ut og delegatene ble sendt til lunsj mens undersøkelser ble foretatt.

Rundt klokken 13.30 avsluttet politiet sine undersøkelser og delegatene fikk gå inn i kongresshallen igjen: Fifa-kongressen i gang igjen etter bombetrussel

Før bombetrusselen kjempet Fifa-president Sepp Blatter for å bli valgt for en femte periode. Selv om han ikke er blant de siktede i den amerikanske Fifa-etterforskningen, mener mange av de europeiske representantene at han, som president, må trekke seg.

Les også: - Sånn skal det ikke være

Tror panikken er høy i Zürich dnPlus

Amerikanske myndigheter: Bankfolk, finansrådgivere og valutameglere ble brukt for å skjule bestikkelsene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.