Hellas' statsminister Alexis Tsipras insisterer på at långiverne må ta skylden for at gjeldsforhandlingene ennå ikke har lyktes.

– Fraværet av en avtale skyldes så langt ikke en angivelig uforsonlig, steil eller ubegripelig gresk holdning, skriver Tsipras i et innlegg i den franske avisa Le Mondes nettutgave søndag.

– Det skyldes at visse institusjonelle aktører insisterer på å komme med absurde forslag og er totalt likegyldige til det greske folkets demokratiske valg, legger den venstreorienterte statsministeren til.

Blakke grekere har i fire måneder forhandlet med kreditorene i eurosonen og Det internasjonale pengefondet IMF om utbetaling av de siste 7,2 milliarder euroene fra landets kriselån.

Sneglefart

Forhandlingene går i sneglefart, og statskassa er bunnskrapt.

Långiverne krever strenge reformer i bytte mot kontanter, og ifølge Tsipras har den greske regjeringen tilbudt en rekke kompromisser.

Blant annet har Hellas gått med på å gjennomføre en rekke privatiseringer som regjeringen tidligere sa nei til. I tillegg skal både momssystemet og pensjonsordningene reformeres, skriver Tsipras.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: IMF-sjefen: Grexit er en mulighet

 
Etter Hellas

Ber kreditorene skjerpe seg