Kongsberg Maritime har inngått en avtale med verftet Keppel i Singapore og amerikanske Black & Veatch om leveranse av elektriske løsninger og sikkerhets- og automasjonssystem. Leveransen er til Golar LNGs tidligere LNG-fartøy Golar Hilli som skal konverteres til et FLNG-fartøy.

Det opplyses i en melding mandag.

Det vises til at Kongsberg Maritmes teknologi vil danne basisen til det integrerte styrings- og sikkerhetssystemet for det nye FLNG-fartøyet.

I tillegg til å levere automasjons- og styringssystemene skal Kongsberg Maritime levere engineering-tjenester for integrering av leveransene fra de ulike leverandørene, og støtte installasjon og idriftsettelse av de leverte systemene.

-Vi er veldig stolt av å ha blitt valgt som en hovedleverandør til «Golar Hilli». I likhet med mange av våre seneste kontrakter inkluderer avtalen på «Golar Hilli» omfattende leveranse av maskinvare, programvare og system engineering-ekspertise, sier markedsføring- og salgsdirektør Stene Førsund i Kongsberg Maritime i en kommentar.

Les også:

Får stryk for husmaling

Asia i dag: Vil få kontroll på kinesisk gjeldsberg

- Tenk inntektssikring. Nå må drømmene dine komme i annen rekke  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.