Frontline oppgraderes av DNB Markets og Evercore til hold fra salgsanbefaling, etter avtalen med Ship Finance i forrige uke.

Det opplyses i oppdateringer fra meglerhusene.

DNB høyner kursmålet til 19 kroner aksjen, fra tidligere 12 kroner, mens Evercore høyner til 3 dollar aksjen, fra tidligere 2 dollar.

DNB fremholder at to av tre hindringer til en fusjon med Frontline 2012 nå er fjernet. Disse var utestående obligasjonsgjeld og for høy kontantmessige break even-rate. Den gjenstående hindringen, ifølge DNB, er at NAV-premien må falle og stabilisere seg på et lavere nivå før en fusjon er et attraktivt alternativ for begge selskapene.

Evercore vektlegger at Frontlines bedrede balanse tar bort kortsiktig likviditetsrisiko, og at en retur til lønnsomhet nå ser levedyktig ut. Avtalen med Ship Finance muliggjør at Frontline holder seg lønnsomt gjennom 2016, estimerer Evercore, samtidig som meglerhuset understreker at det fortsatt gjenstår arbeid og at man fortsatt er langt unna utbyttekatalysatorer for aksjen.

Les også:

Får stryk for husmaling

Asia i dag: Vil få kontroll på kinesisk gjeldsberg

- Tenk inntektssikring. Nå må drømmene dine komme i annen rekke  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.