Saudi-Arabias oljeminister Ali Naimi sier at kongedømmets politikk med hovedvekt på markedsandeler virker.

Det skriver Bloomberg News tirsdag.

- Svaret er ja, sa Naimi da han mandag kom til Wien for Opec-møtet fredag, på spørsmål om han mener at den saudiarabiske strategien virker.

Opec ventes på møtet å videreføre sitt kollektive produksjonsmål på 30 millioner fat pr dag.

Saudi-Arabia utformet Opecs strategi på organisasjonens forrige halvårsmøte i november, for å forsvare gruppens markedsandel.

Landet argumenterte da for at den vanlige responsen på svake oljepriser, nemlig å øke prisene, ikke ville virke overfor trusselen fra amerikanske skiferoljeprodusenter og andre høykostprodusenter av olje.

Naimi sier at han ikke vet om Opec vil avtale å videreføre produksjonen fredag. Samtidig som «det er et overskudd» i det globale oljemarkedet, og det vil «ta tid» før forholdene igjen når en balanse, beveger sakene seg i «riktig retning», sier han.

- Etterspørselen i andre halvår vil bli bedre enn den er nå. Etterspørselen tar seg opp, tilbudet dempes, sier oljeministeren.

Naimi avviste å besvare et spørsmål om hva som er hans foretrukne prisbånd for olje.

 

Les også: Frykter en «perfekt storm»

Espresso House selges - nye eiere vil danke ut Starbucks

Svenskene stanser hurtigtog mellom Stockholm og Oslo

Slik rammer oljesmellen: - Skal godt gjøres ikke å merke nedturen i dag(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.