Barnefamiliene forsyner seg godt av statskassen. De totale overføringene til barnefamiliene var på 36,4 milliarder kroner i 2014, ifølge ferske tall fra SSB.

Barnetrygden utgjør den største utbetalingen, men samlet utbetalingsbeløp gikk ned med 2,5 prosent ifjor. Nedgangen skyldes at den nominelle barnetrygdsatsen har stått stille over flere år, og at finnmarks- og svalbardtillegget i barnetrygden ble avviklet i 2014.

Det betales 970 kroner i barnetrygd i måneden per barn.

Vil vrake barnetrygden

Mer til kontantstøtte
Mens viljen til å oppregulere barnetrygden går ned, går det motsatt vei med kontantstøtten. Satsene ble satt opp til 6000 kroner i måneden fra høsten 2014. Det bidro til at samlede utbetalinger økte med 11, 4 prosent til 1,3 miliarder kroner ifjor.Per mars i år var det 20 726 personer som fikk kontantstøtte i Norge.

 

Mest til Oslo-barn
Oslos barnefamilier er de som får mest støtte fra staten. Her er de gjennomsnittlige utbetalingene per barn 40 400 kroner i fjor. Dette skyldes blant annet at det i Oslo er flere som mottar foreldrepenger, den ytelsen som gir størst utbetaling per barn, sammenlignet med andre fylker, ifølge SSB.

Flere menn tar ut mer  pappapermisjon
Det vises på utbetalingen av foreldrepenger ved fødsel. Her økte stønaden med ni prosent ifjor. Når menn har hatt en sterkere økning i mottatte foreldrepenger, skyldes dette at menn tar ut mer foreldrepermisjon en tidligere. Tall fra Nav viser at menn tok ut 49 dager med foreldrepermisjon i gjennomsnitt ifjor,  mot 46 dager i 2013.

Les også:

Utrygdt for barnefamilier

 

Se også: Flyr til himmels på statens regning

Flyr til himmels på statens regning
00:00
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.