Både fra forbrukere og bransjefolk ble det stilt høye forventninger til de aller største supermarkedene da de blomstret opp tidlig på 2000-tallet. Nå vil Norgesgruppen heller rendyrke én kjede innenfor supermarkeder, nemlig Meny.

Norgesgruppen er Norges største aktør innen dagligvarer og har kjeder som Kiwi, Spar og Joker i tillegg til supermarkedkjedene Meny og Ultra.

Les også: Norgesgruppen skal inn på 106 Esso-stasjoner

– Årsaken er at vi vil styrke Meny-kjeden og ta en sterkere posisjon på utvalg, regionalmat og service. Det handler først og fremst om å bli tydeligere og etablere et kraftsentrum for mat og matglede, sier Meny-sjef Vegard Kjuus til DN.

– Fra starten var det store forventninger til Ultra. Hva er årsaken til at de største supermarkedene ikke forblir en egen kjede?

– Ingen i Norge har satset mer på å fremme vareutvalget og service enn vi i Meny og Ultra. Ultra har hatt få butikker med fem supermarkeder mot Meny sine 190 butikker.  Nå konsentrerer vi innsatsen mot en kjede.

Etablerer ny Jacobs-butikk

Ultra-butikken på Colosseum omprofileres til Jacobs og blir dermed den eneste utenom Jacobs-butikken utenom den tradisjonsrike originalen på Holtet.

– Tiden er moden for å etablere en delikatessebutikk til på Majorstua, sier Meny-sjefen.

De øvrige Ultra-butikkene på Ski, Bryn, Sandvika, Asker og Centra Høvik blir omprofilert til Meny. Omprofileringen vil ikke påvirke antall ansatte i de aktuelle butikkene, ifølge pressemeldingen fra Meny.

Les også: En av fire sentralt må gå i Coop (DN Pluss)

Liten andel supermarkeder

Det norske dagligvaremarkedet kjennetegnes av høy andel lavprisbutikker. Likevel mener Kjuus at kundene verdsetter stort utvalg.

– Vi går motstrøms i markedet. 75 prosent av dagligvarebutikkene i Norge har begrenset sortimentet til under 4000 varer, mens vi har 12-24.000 artikler.

Les også: Ringnes dumpet Bunnpris

Meny har en offensiv etableringsstrategi med 20-30 butikker i løpet av de neste fem-seks årene.

– De nye butikkene vil komme der befolkningsveksten er størst, først og fremst i Oslo og Akershus, sier Kjuus.

 

Se også Ørjan Johannessens torsk steg for steg:

Ørjan Johannessens torsk steg for steg
Bocuse d'Or-vinner Ørjan Johannessen viser hvordan du lager skinnstekt torsk.
03:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.