Nyhetsbyrået Reuters melder at verdens største tjenestetilbyder innen pengeoverføring vil holde sine greske filialer stengt hele resten av uken.

Dørene forblir dermed låst frem til Hellas folkeavstemming søndag, men Western Union utelukker ikke at driften kan bli stanset lenger.

Selskapet har ikke sett noen markert oppgang i kunder som ønsker å sende penger ut av landet, men tvert i mot en tendens til at flere flytter penger inn.

- Vi ser et oppsving når det gjelder innsending av penger, noe vi vil følge nøye med på når filialene våre i Hellas åpner igjen, skriver en representant i selskapet i en epost til Reuters.

Hellas statsminister Akexis Tsipras vedtok i helgen å holde alle greske banker stengt frem til folkeavstemmingen førstkommende søndag.

Han vil imidlertid åpne rundt 850 bankfilialer for pensjonister - som stort sett er avhengige av kontanter for å betale for varer og tjenester i landet.

 

Les også: - For meg har gresk exit fra eurosonen aldri vært, og vil aldri bli, en mulighet

Kraftig børsfall etter Hellas-krise

Anbefaler Hellas å ta en «grexit»

Selger mindre nytt og mer brukt


Se også:

Krise for greske pensjonister:

Krise for greske pensjonister
Mandag skulle pensjonene komme, men bankene er stengt i seks dager og få av de eldre har minibankkort.
00:47
Publisert:

Juncker: - Ikke nytt Hellas-forslag mandag:

Juncker: - Ikke nytt Hellas-forslag mandag
Her er utdrag fra pressekonferansen i Brussel mandag ettermiddag.
05:22
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.