Det amerikanske justisdepartementet (DOJ) jakter nå på det de mener er utbyttet av et omfattende bestikkelsessamarbeid mellom delvis Telenor-eide Vimpelcom og Mobile TeleSystems: 300 millioner dollar.

Det skriver Bloomberg News.

DN har tidligere skrevet at amerikanske myndigheter mener å ha bevis for at Vimpelcom, som Telenor eier 33 prosent av, dekket over bestikkelser i Usbekistan ved hjelp av et nettverk av skallselskaper og konti over hele verden.

Før påske ba DOJ og amerikanske børsmyndigheter (SEC) svenske myndigheter om å fryse mer enn 30 millioner dollar som står på en konto hos Nordea i Sverige.

Mandag denne uken ble en ny begjæring fra myndighetene i USA levert til Manhattan Federal Court.

Beløpet som nå undersøkes tilsvarer 2,35 milliarder norske kroner, og holdes sperret på kontoer i banken Bank of New York Mellon Corp i henholdsvis Irland, Luxembourg og Belgia.

I en epost til Bloomberg skriver Vimpelcoms talsperson, Rozzyn Boy, at selskapet er klar over de amerikanske myndighetenes pågående handling, og at de ønsker å fortsette å samarbeide med dem i forbindelse med etterforskningen.

Vimpelcom etterforskes i USA og Nederland for å ha betalt bestikkelser for å få tilgang til mobilmarkedet i det knallharde diktaturet Usbekistan. Sentralt står Gulnara Karimova, datteren til Usbekistans mangeårige president.

 

Les også: - Du akkumulerer gjeld hele tiden

Da elevene sorterte eksamenskarakterene alfabetisk etter navn gikk det opp for dem

Derfor kan Iran-avtale gi oljepris på 70 dollar

 

Se også:

Nye super-suv fra Mercedes:

Nye super-suv fra Mercedes
Nye super-suv fra Mercedes
00:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.