Archer-aksjen har ikke vært til annet enn plunder og heft for aksjonærene siden aksjen ble notert på Oslo Børs i 2010. Men ved inngangen til juni tok Pareto sjansen på å fange den fallende kniven og innlemmet aksjen i sin anbefalte modellportefølje for juni.

«.. den verste nyhetsstrømmen er trolig historie, og med lånebetingelser justert som forventet og solid likviditet bør selskapet ha nok manøvreringsrom for å komme seg gjennom den pågående markedsnedturen,» skrev Pareto som satte et kursmål på fire kroner, opp 50 prosent fra markedskursen da.

Men bare 11 dager inn i juni kom Archer med et resultatvarsel om betydelig lavere inntjening, spesielt i det trøblete landmarkedet i USA. Aksjen falt nesten åtte posent den dagen, og dermed var ethvert tegn til positivt momentum i den aksjen borte vekk.

Nå ryker Archer-aksjen ut av Paretos portefølje for juli, etter en avkastning på 0,8 prosent for juni. Det kan Pareto porteføljesnekkere umulig være fornøyd, men de er åpenbar glade for å komme seg ut av aksjen med tross alt positiv avkastning. Pareto viser her en viktig egenskap for alle porteføljeforvaltere, dersom aksjen ikke viser seg å leve opp til investeringshypotesen gjelder det å erkjenne nederlaget og komme seg ut så raskt som mulig.

Mens Archer var puslete greier i juni, begynner det virkelig å svinge for den øvrige porteføljen som i juni genererte en avkastning på 4,3 prosent. Markedet for øvrig, målt ved hovedindeksen på Oslo Børs, falt 2,6 prosent. Så langt i år er porteføljen opp med 18,9 prosent, vesentlig bedre enn markedet på 9,2 prosent. Pareto har lenge slitt med laber avkastning på sin portefølje, men nå har meglerhuset åpenbart funnet oppskriften.

Gode bidragsytere i juni var Avance Gas som steg 20,4 prosent, Frontline som steg 9,1 prosent, Norwegian som steg 7,6 prosent og Höegh LNG som steg 6,4 prosent.

Ved inngangen til juli gjør Pareto en ordentlig omrokering av porteføljen. Sammen med Archer ryker også ut Avance, Frontline og Höegh LNG. Inn kommer isteden Aurora LPG, Salmar, Storebrand og Tanker Investment.

Aksjene som går videre fra juni- til juliporteføljen er Bank Norwegian, DNO, Marine Harvest, Norwegian, Odfjell Drilling og Yara.

 

Se også:

Krise for yachtutleiere i Hellas
Turister frykter usikkerheten og kansellerer luksusbåtene de har reservert.
01:22
Publisert:

Les også: Varsler emisjon innen 12 måneder  

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.