Regjeringens forslag om å tillate søndagsåpne butikker har ikke akkurat skapt vill begeistring i folket. Faktisk klarer ikke regjeringen engang å overbevise dem som selv ville tjent godt med penger på søndagshandel.

– Jeg mener forslaget er dårlig. Vi har behov for å ha en annerledes dag, sier Hans Georg Helberg, senterdirektør ved Alna Senter i Groruddalen i Oslo til Vårt Land.

Helberg har selv beregnet at senteret kunne omsatt for 100 millioner kroner mer, om de holdt åpen på ukens siste dag.

– Det vi ser fra Danmark og Sverige er at søndag blir en veldig stor handledag når alle butikker holder åpent, sier han til avisen.

Georg Helberg tror gevinsten på kort sikt kan bli spist opp.

– De butikkjedene som leier hos oss vil som følge av dette bare flytte en del av omsetningen til søndager når det er dyrere å ha folk på jobb. Når jeg skal reforhandle leiekontrakten om fem år vil leietakerne ha dårligere økonomi og ønske redusert leie.

Og dessuten blir ikke folks lommebøker tjukkere om butikkene er åpne lengre.

– Selv om vi har syv dager i uken, får vi ikke mer penger.

Statsminister Erna Solberg uttalte tidligere i uken at hun tror nordmenn vil snu i synet på søndagshandel etter at forslaget er gjennomført.

Les saken: Solberg tror folk vil snu om søndagshandel

Det tror ikke Helberg.

– Jeg kommer ikke til å endre mening, sier han til Vårt Land. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.