I januar i år var aksjekursen til den amerikanske dagligvaregiganten Walmart verdt like over 90 dollar, tidenes høyeste notering for selskapet. I juli kostet den samme aksjen omtrent 70 dollar, som tilsvarer en nedgang på over 20 prosent.

Dagligvarekjeden har vært gjennom en rekke problemer så langt i år. Et utfordrende internasjonalt marked kombinert med sterkt press om å øke lønninger på hjemmebane har ført til et tøft år for Walmart, som også er verdens største private arbeidsgiver.

Siden nyttår har det ført til en betydelig reduksjon i formuen til Walton-søsknene, som eier kjeden. Walmart ble etablert av det amerikanske brødreparet Sam og Bud Walton på 1960-tallet. Selskapet er i dag verdens største dagligvarekjede, og Walton-familien av tidsskriftet Forbes regnet som verdens rikeste familie.

Fire av arvingene etter Walton-brødrene er inne blant verdens 200 rikeste, listet opp av Bloombergs milliardærindeks; Christy, Jim, Alice og Rob Walton.

De holder omtrent like store eierandeler i selskapet. Har formuen deres utviklet seg siden nyttår:

  • Christy Walton (60): Eier 12,4 prosent av Walmart. Hun er god for 36,7 milliarder dollar, tilsvarende omtrent 292 milliarder kroner. Siden nyttår er hennes formue redusert med fem milliarder dollar, eller 12,1 prosent. Det tilsvarer omtrent 40 milliarder kroner. Hun var gift med den nå avdøde John Walton, og er verdens rikeste kvinne.

 

  • Jim Walton (67): Eier 12,8 prosent av Walmart. Han er god for 35,6 milliarder dollar, tilsvarende omtrent 284 milliarder kroner. Siden nyttår er hans formue redusert med 5,2 milliarder dollar, eller 12,9 prosent. Det tilsvarer omtrent 41 milliarder kroner. Han er den yngste sønnen til Walmart-grunnlegger Sam Walton.

 

  • Rob Walton (70): Eier 12,6 prosent av Walmart. Han er god for 34,5 milliarder dollar, tilsvarende omtrent 275 milliarder dollar. Siden nyttår er hans formue redusert med 5,2 milliarder dollar, eller 13,1 prosent. Det tilsvarer omtrent 41 milliarder kroner. Han er den eldste sønnen til Walmart-grunnlegger Sam Walton.

 

  • Alice Walton (65): Eier 12,7 prosent av Walmart. Hun er god for 33,7 milliarder dollar, tilsvarende omtrent 268 milliarder dollar. Siden nyttår er hennes formue redusert med 5,3 milliarder dollar, eller 13,5 prosent. Det tilsvarer omtrent 42 milliarder kroner. Hun er den yngste Walton-arvingen.

 

  • I tillegg er arvingene Nancy Walton Laurie (64) og Ann Walton Kroenke (66) gode for henholdsvis 4,1 og 4,8 milliarder dollar. De er døtrene til Bud Walton.

Les også på DN.no:

- Vi snuser på en boligboble (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Oljeprisene ned fredag

DNB-app misbrukt av ID-tyver

Se DNTV: Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU

Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU
Tirsdag kveld demosterte flere titall tusen for at Hellas skal blir i eurosonen utenfor det greske parlamentet i Athen.
00:52
Publisert: