I en TV-sendt tale fredag gjentok Tsipras sin oppfordring til grekerne om å stemme nei til låneavtalen med EU, og til å si nei til utpressing og ultimatumer.

Samtidig ba han kreditorene om å slette 30 prosent av Hellas' gjeld samt å gi grekerne avdragsfrihet på 20 år på tilbakebetaling av resten av gjelden.

– I går skjedde det en hendelse av stor politisk betydning. IMF publiserte en rapport om Hellas' økonomi som er en stor oppreising for den greske regjeringen ettersom den bekrefter det åpenbare – at Hellas gjeld ikke er bærekraftig, sa Tsipras i talen.

Ifølge Hellas må låne ytterligere 50 milliarder euro de neste tre årene for å få stabilisert økonomien, ifølge Det internasjonale pengefondets (IMF) nye rapport. Betydelig gjeldssletting må også til.

Det er realiteten dersom den økonomiske veksten blir mindre enn ventet og økonomiske reformer ikke blir iverksatt, konkluderer IMF.

IMF oppfordrer også i rapporten Europa om å tilby Hellas «betydelig gjeldsslettelse» og å forlenge nedbetalingsplanen fra 20 til 40 år.

Les også:

Vil ha gjeldskutt på 30 prosent

Formuen til Walmart-arvingene redusert med 166 milliarder hittil i år  

Se DNtv:

Skjerper straffen for arbeidslivskriminalitet
Regjeringen varsler mer tilsyn, ifølge arbeidsminister Robert Eriksson.
02:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.