Dollaren har styrket seg markant mot den norske kronen gjennom fredagen, til tross for at markedene i USA er stengt i for bindelse med Independence Day.

Klokken 19 bikket prisen over på åtte-tallet, og du må i skrivende stund nå ut med 8,0021 kroner for en amerikanske dollar.

Sist en dollar kostet så mye, var i mars.

Det greske gjeldsdramaet sender frykt og usikkerhet inn i valutamarkedet, og får investorene til å rømme euro og norske kroner til fordel for amerikanske dollar, forklarte valutaanalytiker Camilla Viland i DNB Markets til DN tidligere denne uken.

Den tendensen tror sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets vil vare frem til den planlagte folkeavstemmingen i Hellas er gjennomført førstkommende søndag.

«Disse risk-off bevegelsene kommer til å vare frem til søndag. Hvis Hellas stemmer "ja" til kreditorenes kriterier slik vi tror, vil bevegelsene reversere seg», skrev Syed i en oppdatering mandag denne uken.

I april uttalte valutaanalytiker Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken Capital Markets til DN at han tror prisen for både dollar euro vil komme til å klatre opp på ni-tallet i månedene som kommer.

 

Dollaren styrket seg markant mot den norske kronen fredag. FOTO: SKJERMDUMP/INFRONT
Dollaren styrket seg markant mot den norske kronen fredag. FOTO: SKJERMDUMP/INFRONT

 

Les også: Dette frykter de mest for oljemarkedet nå

- Vi snuser på en boligboble

Så mye er boligen din verdt - om ett år

 

Se også:

Statsministeren har gamblet med Hellas' fremtid:

Statsministeren har gamblet med Hellas´ fremtid
Statsministeren har gamblet med Hellas´ fremtid
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.