Det kriserammede gruveselskapet får forlenget levetid av kreditorene, som etter lengre forhandlinger har gitt selskapet en ny avtale om økonomisk støtte ut oktober måned i år.

- Selskapet anerkjenner og takker våre interessenter for deres aktive og fortsatte støtte. Deres engasjement for fortsatt drift er høyt verdsatt, skriver selskapets pressetalsmann Harald Martinsen i en email.

Dermed er selskapets 400 ansatte sikret jobb ut oktober. Selskapets långivere DNB og Innovasjon Norge gir fortsatt betalingsutsettelse på renter og avdrag til 31. oktober. Selskapet får også utsatt betalinger til Tschudi-gruppen for leie av utskipningsanlegg og annen eiendom neste halvår. Det er klart etter lengre forhandlinger mellom selskapet og kreditorene.

Gruveselskapet satser nå på å forhandle frem en bedre salgsavtale med sin største kunde for å oppnå lønnsom drift. Selskapet har avlyst sin nåværende avtale med hovedkunden Tata Steel, og satser på å inngå en ny og bedre avtale som gir overskudd på driften.

- Kombinasjonen av avtalene med långivere, Tschudigruppen og selskapets viktigste kunde forventes å kunne opprettholde selskapets finansielle stilling på et akseptabelt nivå for normal drift i den kommende tiden. Dette vil også gi bedre utsikter for å finne og implementere en mere langsiktig løsning, sier Martinsen.

Sydvaranger Gruver har det siste året gått med store underskudd på grunn av reduserte malmpriser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.