Frankrikes president Francois Hollande og Tysklands statsminister Angela Merkel møttes mandag kveld i Elyséepalasset i Paris, Frankrike, melder The Guardian.

Planen var, ifølge det franske parlamentet, å evaluere konsekvensene av den greske avstemningen. Etter omtrent en time etter at de først møttes, holdt Merkel og Hollande pressekonferanse.

– EU har vist solidaritet overfor Hellas. Det haster, og derfor må Hellas legge nye forslag på bordet denne uka. Situasjonen må løses, sa Merkel.

Hollande sa også at tiden er i ferd med å renne ut.

– Vi har døren åpen for Hellas, men jeg må understreke at vi har svært kort tid å løse dette på. Europa står samlet om dette ansvaret. Solidaritet og ansvar er nøkkelordene for de kommende dagene, sier Hollande.

Søndag stemte den greske befolkningen «nei» til finansforslaget fra de andre EU-landene. Hellas' statsminister Alexis Tsipras lovet før helgen at en avtale da kunne være på plass innen 48 timer etter avstemmingen.

Et nytt forslag vil imidlertid ikke bli fremlagt før under et toppmøte med EU tirsdag kveld.

Mandag kveld ble Euklid Tsakalotos er utnevnt til ny finansminister i Hellas etter Yanis Varoufakis. Mens Varoufakis ikke har vært redd for å snakke eurotoppene midt imot, anses Tsakalotos som litt rundere i kantene.

Yanis Varoufakis meldte mandag morgen at han går av som det greske landets finansminister. Han skal ha følt seg presset ut av forhandlinene av EU-toppene etter søndagens folkeavstemning.

AP melder at Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble avviser at Varoufakis går av som minister fordi han har hatt «personlige problemer» med ham.

Tirsdag møtes statslederne for de 19 medlemslandene i eurogruppen til hastemøte, og det er ventet at Hellas vil legge fram nye forhandlingsforslag der.

 

Frankikes president Francois Hollande og Tysklands statsminister Angela Merkel møttes mandag kveld til samtaler i Elyséepalasset i Frankrike for å snakke om situasjonen i Hellas. Foto:
Frankikes president Francois Hollande og Tysklands statsminister Angela Merkel møttes mandag kveld til samtaler i Elyséepalasset i Frankrike for å snakke om situasjonen i Hellas. Foto: (Foto: Afp)

 

Les også: Tiltalt for kredittbedrageri

Stor test av luksus-iskrem

Tsakalotos blir Hellas' nye finansminister

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ingeniøren John (42) er på desperat jobbjakt i Hellas:

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert:
 

Jubel og fest i Aten etter nei-seier:

Jubel og fest i Athen etter nei-seieren
Grekerne avviser betingelsene fra kreditorene om landets låneavtale.
01:10
Publisert: