– Det er bemerkelsesverdig at lederne i et stort norsk selskap for første gang i Norge er dømt for korrupsjon. Dette er et veldig viktig signal for alle konsernledere og alle som jobber med multinasjonale selskaper, at det er nulltoleranse for korrupsjon, sier Joly til Aftenposten.

Joly berømmer Økokrims innsats i saken. Hun er spesielt imponert over at Økokrim har samarbeidet med land som blant annet Libya. Dette er positivt for den generelle bekjempelsen av korrupsjon, mener Joly.

Hun legger til at dommen vil få konsekvenser internt i selskaper både i Norge og internasjonalt når det gjelder internt ettersyn med selskapenes etiske retningslinjer.

– Firmaer må vise at det ikke bare er snakk når de viser til compliance, sier Joly.

Hun minner om at det Yaras tidligere konsernsjef Thorleif Enger nå er dømt for, var mulig å utgiftsføre på 1990-tallet.

– Det tok ti år fra Verdensbanken begynte å jobbe mot korrupsjon til det ble straffbart. Nå har Yara-saken også vist hvordan de juridiske instrumentene fungerer, at lovene er blitt strengere og at land er blitt bedre til å samarbeide i slike saker, sier Joly.

 

- Dette er alarmerende tall

– Dette er alarmerende tall
Statsminister Erna Solberg (H) og administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund på besøk hos Yara på Herøya.
03:05
Publisert:


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Jus-ekspert: Tre viktige sider i Yara-dommen

 
- Jeg hadde håpet at ingen skulle bli dømt

Økokrim om Yara-dommen: - Et viktig signal

 
Alle fire er dømt i Norges største korrupsjonssak