Etter flere måneder med usikkerhet og flere uker med kapitalkontroll i bankene er det beregnet at gresk økonomi kan krympe med 3 prosent i stedet for å få en vekst på 0,5 prosent, ifølge den greske avisen Kathimerini.

Myndighetene har tidligere planlagt tiltak til en verdi av 8 milliarder euro i 2015 og 2016. Men dette må økes med to  milliarder per år, skriver Kathimerini.

Hellas hadde i fjor for første gang en liten vekst etter at BNP var sunket med rundt 25 prosent over de siste seks årene.

Den greske regjeringen må innen fredag legge fram for en reformpakke for sine europeiske partnere, som kan godta den på et toppmøte søndag. Om den ikke blir godtatt, kan Hellas måtte forlate eurosonen.

Les mer om Hellas på DN.no:

– «Grexit» kan true Merkels omdømme

EU-kilder: Ny gjeldsavtale kan tvinge greske banker sammen

Børsfall i Kina: – Kan påvirke mer enn Hellas-krisen

Greske banker stengt over helgen

FED bekymret over situasjonen i Hellas

Se DNTV: Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.