Oslo: – Jeg blir litt satt ut. Det er ingen ting som tyder på at boligmarkedet har tatt sommerferie, sier eiendomsmeglerfullmektig Aleksander Buvarp i Aktiv Eiendomsmegling Frognerveien.

Fredag før helgen solgte han en ettroms leilighet uten eget bad på Lambertseter i Oslo for 1,7 millioner kroner – 610.000 kroner over prisantydningen på 1,09 millioner kroner. På toppen av det kommer en fellesgjeld på drøyt 50.000 kroner. Leiligheten har eget toalett, men deler dusjrom med andre beboere.

– Mange er i beita for å få seg bolig nå, og det er stor etterspørsel etter denne typen leiligheter, sier Buvarp.

Selgeren ga 870.000 kroner for den 24 kvadratmeter store leiligheten i 2011.

– Selger er fornøyd, konstaterer Buvarp.

Fredag kom svarene fra Samordna opptak om opptak til studieplass, og meglerne venter enda større interesse for mindre leiligheter fra nå.

– Det er fantastisk pågang nå, ihvertfall for leiligheter nær utdanningssteder i sentrale områder, sier partner Einar Strand i Privatmegleren Vikebø og Jørgensen i Bergen.

Han venter fullt trykk fra denne uken.

– Nå selges det også flere leiligheter enn det blir lagt ut for salg, så det blir mindre og mindre å velge i en stund fremover, mener Strand.

Også i studiebyen Trondheim er det ifølge DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen god aktivitet til å være juli.

– Det kan ikke sammenlignes med Oslo, men det er ganske mange på visningene. Rundt 50 prosent selges over prisantydning, sier Halvorsen.

Han betegner tilstandene i Bergen og Tromsø som relativt normale i forhold til tidligere år, mens Stavanger skiller seg ut i negativ retning.

– Der selges nær ni av ti boliger under prisantydning, og det tar stadig lengre tid å selge en bolig. Man må regne med et par måneder fra boligen legges ut til den selges, sier Halvorsen og viser til en omløpshastighet på 53 dager i juli mot 39 dager i juni. Også i Oslo har omløpshastigheten gått noe opp i juli. Fra 16 dager i juni har det hittil i juli tatt rundt 21 dager å selge en bolig i Oslo,

– I Kristiansand ser vi en tendens til at markedet er litt mer krevende igjen. Om det skyldes sesong eller at Rogaland-effekten sprer seg lenger ned langs kysten, vet vi ikke, sier Halvorsen og viser til at seks av ti boliger har gått under prisforventning i juli.

Les også: Brennhet boligjakt dnPlus (DN+)

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.